Rehberlik Servisi

Mrt

Öğrencilerimizin meslekleri tanımaları ve ilgi, yetenek ve özelliklerine uygun mesleklere yönelebilmeleri için düzenlediğimiz, meslek tanıtım günlerinin bir daha düzenledik. Rehberlik Servisi tarafından bu kapsamında okulumuz 12. Sınıf öğrencilerine yönelik, "bir meslek elemanını okula davet etme etkinliği" kapsamında okulumuza Kıdemli Astsubay Burak Çankaya davet edilmiştir.

Mrt

Okul Rehber Öğretmenimiz Ömer Faruk BÜYÜK tarafından tüm sınıf kademelerine Test Çözme Teknikleri Semineri yapıldı.

Okulumuz 9. Sınıf Öğrencilerine Rehber Öğretmenlerimiz tarafından İletişim Becerileri Semineri verildi.

Ekm

Vücudumuzda doğal bir denge hâli mevcuttur. Bu doğal denge hâlinin korunması sağlıklı olmak anlamına gelir. Vücudun çeşitli sistem ve yapıları sağlığı korumak, dolayısıyla denge hâlini sürdürmek üzere sağlığı olumsuz etkileyen faktörlere karşı koymaya çalışır. Bu sistem ve yapıların yanı sıra insanın kendisinin de bilinçli bir gayret göstermesi gerekir.

Ekm

Eğitim öğretim sürecinin ayrılmaz bir parçası olan rehberlik hizmetlerini, ihtiyaçlara göre yeniden yapılandırmak, sınıf rehber öğretmenlerimize bütüncül, kapsamlı ve gelişimsel bir çerçeve sunmak için okul öncesinden ortaöğretimin son sınıfına kadar her sınıf seviyesinde eğitim gören öğrencilere yönelik akademik, kariyer ve sosyal duygusal gelişim alanlarında, Genel Müdürlüğümüzce Sınıf Rehberlik Programı hazırlanmıştır.

Ekm

Çocuğa kötü muamele dünyanın her yerinde görülen çok ciddi bir sorundur ve kötü muamelenin tipi, cinsiyet, coğrafi bölge ve diğer faktörlere bağlı olarak değişmekle birlikte, %35’e kadar görüldüğü tahmin edilmektedir. (Gilbert ve ark., 2004)

Ekm

Akran zorbalığı konusunda aşağıda broşürler, sunular ve okuldaki tüm öğrencilere yönelik farkındalık programları; akran zorbalığı yapan ve akran zorbalığına maruz kalan öğrencilere yönelik psikoeğitim programları ile okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik hikaye kitapları bulunmaktadır.

Ekm

İnternet, akıllı telefon, sosyal medya platformlarının hızla hayatımıza girdiği bu çağda sıklıkla duyduğumuz bir kavram da siber zorbalıktır. Siber zorbalık iletişim teknolojisinin olumsuz bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Siber zorbalık çocuklardan yetişkinlere kadar her yaştan kişinin karşılaştığı olumsuz bir deneyimdir. Siber zorbalığın kendisi geleneksel zorbalıktan daha kolay gerçekleştirilir, bunun nedeniyse zorbalığı yapan kişinin mağdur kişi ile buluşmasına ve aynı ortamda kalmasına gerek olmamasıdır. Siber zorbalık yapan kişi için bir hedef vardır ve o hedefi gerçekleştirmek ister. İnternet erişimi olan herkes siber zorbalığın faili veya mağduru olabilir.

Ekm

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), depremden etkilenen öğrenciler başta olmak üzere özellikle LGS ve YKS'ye hazırlanan öğrencilerin sınıf rehberlik programlarını ve kariyer gelişimlerini desteklemek için Psikoeğitim Programları ve Kariyer Psikolojik Danışmanlığı El Kitabı yayımlandı.

Ekm

Ders çalışmak için zihninin aktif olduğu zamanları seçmelisin. Eve geldikten sonra saatlerce oyalanır, televizyon izler ve yatmana yakın derslerin başına oturursan, uykun geleceği için pek verimli çalışamazsın. Eve gelir gelmez kendine hiç zaman tanımadan ödev yapmaya başlarsan da, zihninin iyice yorulmasına sebep olursun. Bu yüzden zamanlamanı iyi yapmalı ve programlı bir şekilde çalışmalısın.

Ekm

Rehberlik Servisi, eğitim yılı boyunca öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin serbestçe başvurabileceği bir birimdir. Servisten yararlanmanın herhangi bir prosedürü yoktur.

Ekm

Psikolojik danışma ve rehberlik; okulda başarı ve akademik gelişme, bireysel ve toplumsal ilişkiler, kişisel, eğitsel ve meslekî gelişim alanlarında grupla veya bireysel olarak öğrencilere, ihtiyaçlarını karşılamaları, sorunlarını gidermelerinde sistemli ve profesyonel bir yardım süreci ve hizmetleridir.