Dilimizin Zenginlikleri Projesi

Şbt

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Çiğdem YARAR tarafından 10-B sınıfı öğrencileri ile Dilimizi Zenginlikleri Projesi kapsamında “Anlat Bakalım” etkinliği düzenledi. 10-B sınıfı öğrencilerine ve öğretmenimize çok teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Çiğdem YARAR 12-C sınıfı öğrencileriyle birlikte Mehmet Akif Ersoy Afiş Çalışması gerçekleştirdi. Emeği geçen öğrencilerimize ve Çiğdem YARAR hocamıza teşekkür ederiz.

Ara

Dilimizi Zenginlikleri Projesi kapsamında Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimiz Çiğdem YARAR ve Bestami AYATA tarafından "2024 TDK Değişiklikleri" panosu hazırlandı.

Ara

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Çiğdem YARAR ve Fizik Öğretmenimiz Seda ERSEVER, 10. sınıf öğrencileri ile Dilimizi Zenginlikleri Projesi kapsamında Eş Anlamlı Kelimeler temalı “Bilen Oturur” etkinliği düzenledi. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Çiğdem YARAR ve Bestami AYATA tarafındn Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Divanu Lugati’t Türk Kare Bulmaca etkinliği düzenledi. Öğrencilerimize ve Öğretmenleri Çiğdem YARAR hocamıza çok teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Çiğdem YARAR tarafından 10-A sınıfı öğrencileri ile Dilimizi Zenginlikleri Projesi kapsamında Atasözleri ve Deyimler temalı “Anlat Bakalım” etkinliği düzenledi. 10-A sınıfı öğrencilerine ve öğretmenimize çok teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Çiğdem YARAR ve Bestami AYATA tarafından yürütülen "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" Eylem Planı aşağıdadır.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.